Jan, de timmerman

We krijgen een nieuwe schuur. Afgelopen zaterdag is de oude door twee van mijn zoons gesloopt en vandaag is de timmerman gekomen om alles op te zetten zodat morgen de metselaar aan de slag kan. Met mijn buurman heb ik vandaag samen het materiaal naar de milieustraat gebracht en nu was het tijd voor koffie.

Met Jan komen we aan de praat over het geloof. Hij komt uit een zwaar reformatorisch nest. Ik leg het verschil uit aan de buurman tussen het rooms-katholicisme en het protestantisme, oftewel werken of genade. Ik betrek Jan in het gesprek, maar die zegt toch dat God het je moet geven, etc., dus de uitverkiezingsleer. Hij weet dus dat hij niet naar de hemel zal gaan als hij nu zou sterven….

We mogen nog met hem praten en ik doe het script met hem. Hij wil de Here Jezus wel in zijn hart, maar om nu aan tafel hardop mee te bidden, is toch nog wel een stap te ver… ik schrijf het gebed om redding op en hij zou het thuis nabidden. ( Heere, dus met 3 e’s , want we zijn jood met de jood en refo met de refo)

Bid dat de religieuze geesten hem niet van dat besluit zullen afhouden…!

De schuur in wording

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s